Monday, April 25, 2011

perut berlapis


faham tak maksud perut berlapis?
maknanya banyak lemak..
mungkin buncit?
( aku sekarang ada tabiat makan malam )
HAHA :D
sikit je lapis aku nie

aku bukan nak kata apa lar..aku bukan di tahap obesiti yer,,
duduk tak boleh bangun,,tapi
( sit up aku memang tak boleh la kan )
badan aku berat nak angkat badan sendiri
dulu masa kat sekolah,aku limit badan aku berat 42kg
kat sekolah dulu senang nak puasa
kat rumah lain cerita,nampak makanan je..
aku sentiasa tergoda..
( owh...aku tergoda,aku tergoda ,terpesona)
* lagu kak Pah a.k.a Sharifah Aini *

sekarang duduk rumah tak nampak angka 4 da..
last check hari tu 51 kg..
WTF
aku rasa nak campak lombong penimbang berat tu
aku rasa jarum penimbang berat tu salah angka...
so tadi petang aku start berazam nak jog kalau boleh 5 pusingan padang
( aku nak guna nikmat yang Allah bagi,iaitu padang sekolah bapak aku)
dan sit up satu hari 10 kali..
okay takk?
aku nak jadi cam YoonA SNSD
( perut langsing kot beb semua ahli SNSD tu )


memang topbish!!
perut dia tip top
kalau boleh peha dia pon aku nak
azam aku nak jadi sebijik body figure dia
* macam mustahil la pulak *


tapi tadi aku baru nak start azam ni kan,so dua pusingan je
tak larat
takde stamina dah nak lari
berat bontot aku..
apa taknya,duduk menghadap lappy aku ni ha..
layan facebook,blog, korea lagi
memang bertambah
pipi aku pon dah naik nie ha
geram aku,bontot jangan cerita lar..
tak kisah la orang kata

" baguslah, bontot besar senang bersalin "

tapi aku taknak ajnabi tergoda dengan kemontokan lemak bontot aku
buat pandang sekali,jadi berpuluh kali..
tak nak aku!!
perut nie memang buat malu la kan
bukan nak berlagak,baju aku saiz S macam dah tak muat
hebat kan?
aku yang membesar ke baju aku yang mengecil?
nampak macam buncit,perut aku
aku dah la suka pakai baju saiz S atau lagi tepat XS
saiz S tu dah kira besar untuk aku
kalau boleh nak XXS
HAHA :D


* tak nak gemuk *

p/s : marilah sambut seruan Fara Fauzana!!
HAHA :D
tahukan anda,biskut CF Fara Fauzana itu mahal?
memang baik untuk kesihatan,tapi hilang duit di wallet/purse anda..
tapi biskut tu cicah teh 'o' panas sedap! ^_^
tak malu jugak ye aku ni?
tapi ini kenyataan!! :(

7 comments:

  1. hawa,berat kita sama..haha. macam mana tah aku boleh naik banyak macam tu skali..

    ReplyDelete
  2. nak kata berat tulang maca mustahil..badan aku kecik..HAHA

    ReplyDelete
  3. kau gi timbang asal??aku tak timbang pun lagi..hehe..act takut seyh...hahaha...kau 42 jd 51..aku yg 45 dulu cmner la..taknak!!haha..nanti masuk U kurus balik la kot...haha

    ReplyDelete
  4. paling-paling aku nak 45kg!!

    ReplyDelete
  5. hawe,penimbang berat kau rosak kutt . takkan a smpai 51 kot brt kau..kau tu da la kecik je .huhu

    ReplyDelete
  6. wahahhaa... spe suro ko timbang... klu x mesti ko x pasannye... hahhaha...

    ReplyDelete
  7. aku terasa diri aku kurus sebab tu aku check..
    sekali mangaiii
    ..kecik-kecik pon aku rasa mesti ada lemak tersimpan

    ReplyDelete