Friday, December 31, 2010

semakin hari semakin bosan

oleh kerana kebosanan yang melanda diri aku nie semakin teruk,aku mula mengambil beberapa wadah yang pragmatik lagi efisien untuk mengurangkan fenomena bosan yang melanda diri aku nie.
*wahh star gak BM aku ni,credits untuk cikgu BM,terima kasih*
(cikgu solehah,cikgu ruwaidah,cikgu fauziah,ustaz kamisan)
semalam aku da daftar kelas memandu,,dari kebosanan ini melanda seperti tsunami..
aku pun start membaca buku kelas memandu + novel yang kak qis bagi pinjam..
boerd daily life aku yang bosan ni akan terisi lagi dengan pertolongan anak mithali (aku) wat kerja rumah..
jadi baby sitter untuk adik aku..
wahhh..since adik aku nak mula sekolah,aku kena ready untuk mempersiapkan ketahanan mental dan fizikal untuk bangun awal dan menghantar adik aku ke sekolah seawal jam 9.00 pagi (adik aku special sebab dia buat sekolah tu sekolah bapak aku,datang lambat)..
pukul 12.30 jemput puteri kesayangan famili aku (adik aku yang sarah)
dan mungkin daily life ini akan berterusan sehingga aku masuk campus life..
tapi takper aku akan mencari modus operandi yang vital untuk aku dapatkan duit

hoi hawa
(monolog dengan diri sendiri)

"jangan malas! cari kerja takpon tolong abah kat sawah
"tapi malas,nanti penat"
"takde benda pon yang tak penat kat dunia nie"
"tidur?"
"tidur lame + banyakpon penat! tak sedar ker?"
"aah betul jugak"
"buat lar kerja yang berfaedah"
"aku tolong jer mama ngan abah wat kerja"
"cari kerja lar..kater nak beli hard disk 640GB? kater nak beli mp4 SONY?"
"i'll do it,then"
"good luck and all the best for myself?"
"yeah!!"

(tamat monolog)

aku harap sekali test jer aku da lepas..takdak lar membazir duit mak bapak aku
nak duit sebab nak jumpa kawan-kawan
miss you all yaww!

Wednesday, December 29, 2010

my daily life

huh..seperti biasa aku hidup dengan kebosanan..

10.00 pagi : aku bangun tidur
lepas tu wat lar kerja rumah..
4.00 petang : mandi dan tidur atau menonton drama korea
8.00 malam : baru mandi..mandi gab petang sekejap jer..
9.00 - 12.00 malam : tengok televiesyen yang ceritanya ok lar jugak..bosan~~
4.00 pagi : baru tidur..


my bored daily life will be end till i am in new world..
campus life wiil be held on september,2011
lama lagi
nak keluar abah tak bagi
duit pon takde
nak kerja,tapi malas
no wonder ar purse terchenta aku pon kosong

Tuesday, December 28, 2010

somebody in my own house??

erm..agak2 korang aper yang korang rase pasal entri aku kali nie?
aper agaknyer yang korang rasa orang yang bukan muhrim ader kat rumah korang..
bukan ajnabi lagi tu..
aku sebenarnya tak kisah mana kalau somebody tu dok rumah aku tunggu mak dia sampai..
kiranya sekolah,tapi dia balik hari..
aku rasa tak selesa kalau dia makan+tidor+berada di rumah aku lama-lama..
aku tahu family aku memang rapat sangat dengan family dia,tapi yer ar tak selesa..
buatnya aku sexy segala bagai,mahu juling mata budak tu tiap-tiap hari..
hari tu time nenek aku datang stay kat rumah aku mahu juling 360 darjah mata dia dok melangut tengok aku..
aku nie agak sexy la jugak,tapi dalam rumah je k..
setakat short + singlet = aku ar tu
kalau aku pakai baju short sleeves aku dah rasa tak selesa,sama ar dengan short..
mahu nanti budak tu dok rumah aku mahu segala privacy hilang..
segala rahsia kat rumah aku terdedah,,family masing-masing ada masalah kan..kita tak boleh sangkal..
mana ada orang yang perfect kat dunia ni kan?
tension pulak bila aku fikir..
entah kenapa budak tu nak jugak sekolah kat tempat area rumah aku,.
padahal banyak gila sekolah menengah kat area rumah dia..
ader la kot 5 , 6 buah sekolah kat area rumah dia..
help! help! help!

http://www.emocutez.com

Sunday, December 26, 2010

ikan masin

kenapa agaknyer aku buat tajuk ni..
sebab aku makan ikan masin hari nie :)
erm,kalau nak diikutkan memang satu family aku makan ikan masin
dehydrate tau ar..sedap punya pasal lahap je..
actually,dulu aku tak suka sangat ikan masin
setiap kali aku makan mula ar mata,hidung aku membentuk satu kedutan di muka aku yang lawa nie..
berkedut dahi aku makan ikan masin..haaha
tapi sekarang favourite ar..ikan masin + pajeri terung = sedap!!
dengan penuh skill ar jugak aku masak..nasib baik tak hangus tukar warna hitam..
elok-elok warna boleh jadi cantik macam emas nanti sehitam bontot kuali..
tapi yer kan 'serahkan pada yang pakar'
aku lar pakar goreng ikan masin

*dialog aku dan mama ketika aku goreng ikan masin*

"betulkan mama? lepas spm angah belajar masak" aku cakap
"ala setakat goreng ikan masin mama umur darjah 1 da pandai " balas mama
"tu zaman old school boleh ar citer" aku cakap
"perempuan kalau tak pandai masak tak boleh kahwin" bebel mama
bila aku fikirkan kalau aku nak kahwin kena pandai masak
"ala ma, ader orang gaji lar"aku cakap lagi
"ha..nanti laki ang kahwin + lari dengan orang gaji tu,baru ang menyesal" mama bebel lagi
"mama macan doakan jer"riak muka aku yang mengada-ngada
"mane2 laki nak rase air tangan isteri..tengok mama,da gemok abah tu ha"mama gelak

*tamat*

takkan aku nak goreng ikan masin je kan untuk laki aku..hahha
aku sebenarnya tak interested nak masak lauk2.tapi suka wat keke,cookies,kuih
hahaha..alkisah itu ceritanya

http://www.emocutez.com

Friday, December 24, 2010

admiring someone like this maybe

since aku tahu yang bk bukan aku punya..
tapi wish aku eternal happiness dengan bk terchenta,
start meliar mata aku..
aku takde la suka sangat orang macam nie.. tapi hope sangat someone like this..
percaya tak?
aku suka kat orang yang pandai menari?
bukan tarian old school :(
bukan tarian cha-cha?
bukan tarian salsa?
bukan tarian zapin?

more like modern :)
macam shuffle?
macam breakdance?
macam techtonic?



hehehe..best kalau ada somebody jenis macam tu beside me like that..
rasa seronok?
entah tiba-tiba rasa nak..
tapi aku takkan lupakan bk meh...
for undertaking future,of course that i would like to choose bk for my hubby to be...
buat pakwe boleh ar budak-budak macam yang aku admire sebentar tadi..
hahahh..entah! terminat pulak budak-budak jenis camtu..

FOR BK:
abang afiq da amik hati saya lar..

Thursday, December 23, 2010

deep inside my heart

You are the best thing that’s ever been mine.
Do you believe it?
Gonna make it now.
I can see it,
I can see it now

:)

Monday, December 20, 2010

truly in my heart

He's the reason for the teardrops on my guitar
The only thing that keeps me wishing on a wishing star
He's the song in the car I keep singing, don't know why I do

Saturday, December 18, 2010

What You Mean To ME

Can't blame you for thinking
That you never really knew me at all
I tried to deny you
But nothing ever made me feel so wrong

I thought I was protecting you
From everything that I go through
But I know that we got lost along the way

Here I am with all my heart
I hope you understand
I know I let you down
But I'm never gonna make
That mistake again
You brought me closer
To who I really am
Come take my hand
I want the world to see
What you mean to me
What you mean to me

Just know that I'm sorry
I never wanted to make you feel so small
Our story is just beginning
But let the truth break down these walls (oh yeah yeah)

And every time I think of you
I think of how you pushed me through
And show me how much better I could be

Here I am with all my heart
I hope you understand
I know I let you down
But I'm never gonna make
That mistake again
You brought me closer
To who I really am
Come take my hand
I want the world to see
What you mean to me (yeah)

You make me feel like I'm myself
Instead of being someone else
I wanna live that every day
You say what no one else was saying
You know exactly how to get to me
You know it's what I need
It's what I need yeah

Here I am with all my heart
I hope you understand (I hope you understand)
I know I let you down
But I'm never gonna make that mistake again (that mistake again)
You brought me closer
To who I really am
So come take my hand
I want the world to see
What you mean to me
What you mean to me

songs by sterling knight a.k.a cristopher wilde
ost starstruck

http://www.emocutez.com

Thursday, December 16, 2010

balau hutang aku



video


muka aku cam bangang jer..
weehee..memandangkan kawan aku yang sorang nie balik..
post khas untuk kawan terchenta saya nie..hehehe..
since beliau hutang aku 25 k***
tapi da di 'minus' time aku da nak balik.. sebanyak 5 k***
jadi tinggal 20 k***


aku sayang beliau yang bernama nur syafiqah mat bashah a.k.a balau
all the best in your life..
nak dating ajak aku :)
aku kan penyebok..
wishing balau + hawa = eternal friendship
aku sayang beliau

Wednesday, December 15, 2010

pelangi itu cantik

..Subhanallah indahnya ciptaan Allah yang dinamakan PELANGI nie..
warnanya ada 7..
semua benda yang ader colour rainbow aku suka..


i hope that my life could colourful like rainbow
like it pretty damn much!
http://www.emocutez.com



thanx malyanahKU


tak sangka sempat gak ko bagi signature ko untuk aku
hahaahh
..miss you a lot..
( ammar yasser )
;)



wishing you all the best in your life
anyway thanx malyanahKU
http://www.emocutez.com


A.N JELL-still as ever

Monday, December 13, 2010

Sunday, December 12, 2010

family day





biggie time ever
http://www.emocutez.com

hikmah yang tak nampak

BILA AKU FIKIR..
kenapa aku masuk SEPINTAR?
sedangkan aku jauh dengan family aku?
sekolah jugak kan? macam lar kat hometown terchenta aku nie tadak sekolah?
aku tak rapat dengan aunties aku,cousin aku, family belah abah,mama?
pelikkan?
TAPI BILA FIKIR BALIK..
aku takkan jumpa kawan2 yang superb..
aku takkan rasa hidup asrama..
aku takkan tahu apa erti kawan..
aku takkan tahu erti hormat dengan orang sekeliling?
aku takkan tahu erti ISLAM yang aku jahil sangat..
aku takkan tahu apa erti berkat..
aku belajar semuanya kat sini..
terima kasih.. :)

Saturday, December 11, 2010

friends,sahabat,kawan

kawan... aper yang kita paham dengan satu perkataan nie ajer??
well, bila kawan kita buat benda yang salah..
kita nak buat aper?
dan,,ader quotes cakap
"a true friends stab you in the front"
tapi kalau kawan kita tamau dengar? ketegaq?
aku sayang kawan2 aku..
tapi sayangkah aku pada meereka kalau aku tak tegor mereka?
aku takut kalau aku tegur hubungan kitorang putus..
macam mana eh??

Thursday, December 9, 2010

school's over

hati mana yang tak sedih.. kawan yang setiap hari tengok muka,muka yang sama jer tgok selama 5 tahun and dua tahun,akan berpisah...
waktu aku tinggalkan mereka..rasa cam sedih sangat..
agak2 kita jumpa lagi tak..
tak sangka masa berlalu dengan cepat..
rasa cam budak baru masok pon ada.. budak form 1.. heheheh
time form dulu..gila jenayah ar aku nie...
hawa a.k.a troublemaker meh.. hahaahha..
dulu aku mase form 1,2,3,4 aku tengok senior pindah barang turun floor bawah...
tengok diorang face spm cemane...what goes around comes around..
tak sangka aku pun laluinya..dan benda tu da habis..
aku tengok senior wat camtu..dan aku pun wat benda yang same..
memories of school..
pahit,manis,masam and pedas or whatsoever.. aku pun rasa...
zaman sekolah menengah kan... lagi2 sekolah asrama..lagi rasa bond tu...
da lar parents jarang datang,so kawan sebagai penghibur hati..
zaman sekolah menengah is the most precious time..
thanx to all my beloved friend..
korang bagi aku rasa pengalaman jadi seorang manusia and kawan..
love you all..no one can ever replace you all in my heart..

spm is over

video

Sunday, November 7, 2010

count down :[

meh..lagi berapa ari spm.. takutnyer..
mama and abah..doakan angah eh..
YA ALLAH,ampunkanlah dosa2ku,agar mudah aku mengingati ilmu yang ku pelajari, kau berikanlah pemahaman setelah aku pelajari sesuatu, berikanlah aku semangat untuk terus berjaya,,kuatkanlah daya ingatanku,tenangkan hatiku,dekatkanlah ilmu denganku..jangan ada hijab antara aku dan ilmu,berilah kejayaan padaku,rakan2ku, 0610 SBPI rawang..berilah kejayaan pada kami..amin..
hawa fighting!!

moral value :)

hari nie aku tengok hindustan..
ceritanya pasal family..family story la nie.. tajuknya tak ingat..
pelakonnya amitabh bacchan n jaya bacchan..and also salman khan..
ceritanya pasal bila kita da tua anak-anak akan biarkan kita..
nak dijadikan cerita.. bila amitabh and jaya dah tua,pencen,anak-anak kena ar jaga mereka..
tapi semua hipokrit..amitabh and jaya pon berpisah sebab anak-anak tak mampu nak jaga sekali dua orang..amitabh and jaya nie ada 4 orang anak lelaki..yang mana 3 da kahwin..amitabh and jaya nie ada 2 cucu..so mereka tinggal dengan anak mereka..setiap 6 bulan,mereka akan bertukar rumah anak-anak..then amitabh and jaya di'separate'kan..
cinta mereka memang sejati la kiranya..walaupun diorang berjauhan tapi saling berutus surat lagi..
kiranya cinta mereka nie dipisahkan anak mereka sendiri..
dalam waktu yang sama,amitabh nie selalu sedih sebab anak mereka tak pentingkan mereka,
amitabh pernah lar pecah kaca mata sebab cucu dia yang pecahkan..tapi,dia minta anak dia baiki cermin mata tu,tapi anak dia refused..amitabh sedih sangat sebab anak dia baru bagi duit kat cucu dia untuk beli kasut baru,, anak amitabh cakap dia tiada duit..hati tua mana yang tak sedih..
jaya pulak selalu kena marah dengan menantunya..
selepas itu,amitabh pun curahkan isi hati dia melalui penulisan dia..dia selalu menaip dekat kedai kopi belakang rumah anak dia..tokey kedai kopi tu pon baik lar juga..
1 hari,jaya n amitabh punya anniversary,so mereka pon bertemu,macam2 berlaku,,tyme tu lar dia jumpa dengan anak angkat dia..alokh a.k.a salman khan,,
alokh niepon ajak la amitabh and jaya tinggal rumah dia..
alokh and isterinya sangat baik..layan amitabh and jaya baik2..
berbeza dengan anak-anak kandung amitabh and jaya..alokh ni anak angkat..
alokh nie pun hadiahkan amitabh satu kereta..baiknya alokh nie kan?
then amitabh nie pun balik rumah lama dia..happy sangat dia..
tokey kedai kopi pun datang melawat dia and dia ada good news..
hasil penulisan amitabh dalam proses dicetak..
and then,amitabh nie pun kaya raya hasil jualan buku dia yang berjudul 'baghban'..
cerita pasal life dia..bila dah kaya-raya,anak-anak kandung dia pun mulalah berpura-pura insaf,tapi amitabh tetap tak maafkan,sebab hati dia da marah sangat kat anak-anak kandung..macam mana anak-anak kandung dia tak mampu jaga diorang,sedangkan waktu kecil jaya and amitabh nie yang berkorban untuk anak-anak diorang membesar..tapi anak angkat yang nak jaga amitabh and jaya..mana anak-anak kandungnya?
ada kawan aku pernah bagi quote ni kat aku..mak dia yang bagi..
"macam mana 1 ayah 1 ibu boleh jaga 10 orang anak,tapi 10 orang anak tak boleh jaga 1 ayah 1 ibu?"
sedih.. cerita nie wat aku bertambah sayang kat mama and abah.....
i want eternal happiness with my family,,together always...
YA ALLAH, ampunkanlah dosa kami sekeluarga,limpahkanlah rahmatMu kepada kami,berikanlah kebahagiaan kepada kami,lindungilah keluargaku dari sebarang malapetaka dan dari sebarang kejahatan murahkanlah rezeki pada kami, serta eratkanlah hubungan kami sekeluarga..amin..

Friday, November 5, 2010

emotions

kadang-kadang terfikir la juga..manusia ada macam-macam perasaan
aku pon ada perasaan juga..
tapi macam mana orang yang tiada perasaan??
risau jugak kat orang yang tiada perasaan..
tapi,ada juga orang yang tak mahu nak tunjuk perasaan..
dont know how to react??
sedih kan??
takder kawan ke orang tu??
family broken ker?
malu nak tunjuk ker?
kenapa?
rasa nak tolong tapi ye la nanti kata busybody..
aku tak boleh ar tengok orang ada masalah..
YA ALLAH, tenangkanlah hatiku,tenangkanlah hati keluargaku,dan sesiapa yang hatinya tidak tenang..agar diriku,dan mereka dapat hidup dengan tenang dalam hadapi dugaan hidup dengan tabah hasil pertolonganMU..
*terima kasih*

Thursday, November 4, 2010

im back!!


da 2 bulan tak balek...
rindooo rumah sesangat...
tapi SPM tak akan ku lupa!!!
spm 23 NOVEMBER 2010...
takot meh..
cuak tak cuak ha... tapi sangat bersyukur dapat balik rumah...
being at home is great with my loveable family..http://www.emocutez.com

Monday, September 20, 2010

I NEED A DOCTOR NOW!!


SAYA GILA!!
homework manyak ag tak siap!!
nak jadi apa pon jadilah.. da piao rasenyer pale otakku..
huhuhu
http://www.emocutez.com
mata da rase berat je nie ha..
http://www.emocutez.com











yes patient?
do you need my help?
let me cure you..come here babe :DD
http://www.emocutez.com

p/s : bk jer yang boley tenangkan ati saya
tunggu je ar balek sekola mesti cekgu marahh,,wat pekak je lar..

Sunday, September 19, 2010

separoh mati

macam ni lar homework saya yang bertimbun nie ha..
bestnyer... muntah saya da ha...
buat memang buat tapi tak habis2..
tension!!
http://www.emocutez.com

Saturday, September 18, 2010

homework

aaaaaaaaarrrrrrrrrrrrgggggggggggghhhhhhhhhhh
tension!!
homework banyak ag tak siap!!
wat separoh mati da nie tapi tak pernah nak habes..http://www.emocutez.com

Friday, September 17, 2010

mei chan no shitsuji

nie satu lagi yang kami tonton!!best!!
paling penting,handsome sumer watak lelaki dalam citer nie..
hahahha http://www.emocutez.comsangat best+kelakar..hahahha orang2 dalam citer nie pon super duper hansomenyer...ingat pas spm nak tgok lagi citer nie..hehehe