Monday, January 10, 2011

salah agaknya suka orang

macam ni lar ceritanya,,
once aku balik dari sekolah then sampai rumah memang aku tak nafi ar memang aku bukak facebook 'dia' dulu..then aku upset giler tak dapat cari 'dia'
tak tau ar memang aku sedih giler
and tak pasal,aku bengang dengan kawan-kawan aku siap sumpah seranah bila kater 'dia' online
aku memang tak tahu pada mulanya
yer ar aku tak dapat search 'dia'
kawan-kawan aku kate 'dia' online tapi aku tak dapat cari 'dia'
aku bertambah pelik dan hairan lar
then kawan aku bagi info

kawan : actually kan hawa kalau ko tak dapat cari kat seach (kat fb) aku rasa memang orang tu block ko lar
aku : ye ker (aku da start emo da)
kawan : weyh hawa rilek ar..tenangkan diri ko and pergi amek wudhuk
aku : aku rasa memang 'dia' block aku ar weyh
kawan : da da..rileks
aku : aku rasa 'dia' tau pasal aku suka 'dia' sebab aku pernah tulis kat blog nie pasal aku suka 'dia'
kawan : relax ar weyh..banyak lelaki lain ar
aku : damn it *da banyak aku mencarut*

lastly,the truth revealed
memang aku terkejut gila bila dapat tahu yang 'dia' da BLOCK akunyer facebook
aku sedih gila
so selepas aku menenangkan hati aku tiba-tiba kat fb aku ader orang antar mesej
(untuk lebih private,kalau wall open sangat)
'dia' antar mesej kat fb

January 8 at 11:30pm
"hello adik hawa,
ape kabar? rase nye kite ade bnde nk bincang skit nih"

*aku copy paste*

memang indah bahasa 'dia' tapi aku dah kecewa sangat
kalau dulu dapat mesej 'dia' memang aku jerit gumbira plus menangis
tapi bila kes ni aku rasa sedih sangat
okey ar terus terang aku malu da nak add fb ker tengok 'dia' ,nak balas mesej 'dia'..seriuss
so memang officially aku mintak maaf ar
aku rasa memang salah kot suka orang
kalau ko la kan jadi perempuan, yang 5 tahun suka kat ko,
then tak pasal orang yang ko suka da tahu perasaan ko camner?
aku pon ader rasa malu
aku macam speechless and tak tau nak act macam mana
tapi aku tak nafikan memang aku sedih sangat macam budak yang da tak boleh pakai
BUDAK SAKAI
aku rasa macam tu,frust,kecewa
hati aku sedih sanagt
al-maklum ar da 5 tahun aku suka 'dia'
tiba-tiba 'dia' dapat tahu
admit ar maybe nickname yang BK tu bukan nama yang baik dari segi Islam kan?
nama 'dia' memang islamic and sedap
*aku tak nafikan*
tapi aku..mula-mula memang kekok ar guna nickname tu tapi lama-lama da terbiasa
alah bisa tegal biasa
actually, even fb aku pon macam wat aku ingat 'dia'
so kat sini kalau ar 'dia' baca blog ni

"SAYA MINTAK MAAF "
*badan ruku' 90 degree *

kenapa aku tak balas msj kat fb sebabnya aku da bagitau kat atas
bila 'dia' da bagi mesej,memang hati rasa nak add tapi cukuplah kat sini je
and aku pon da BLOCK 'dia'
minta maaf
aku rasa hasrat aku nak ikut dia,contohi 'dia'
terkubur camtu je lar
walaupun aku tak pernah cakap dengan 'dia'..

"TERIMA KASIH"

sebab bila aku rasa aku susah nak catch up dalam paper subjek pon
memang aku jadikan 'dia' sumber inspirasi

aku : susahnya subjek ni
kawan : eh 'dia' suka subjek nie,so ko kena suka
aku : okey2 aku suka :)

kat sini aku memang ucap terima kasih kat badak n 'orang kaya' yang menenangkan aku dan buat aku gelak balik,habis air masak kat bilik aku nak topup air mata aku

awek 'dia'
hehehe,sorry lar suka pakwe awak
tapi takdak la niat nak rampas ker nak mandrem ker
niat tak sampai lagi
InsyaAllah tak wat mandrem2 tu
moge2 bahagia dengan 'dia'
just nak jadikan sumber inspirasi jer

mintak maaf and terima kasih
*nie untuk dia*
[aku speechless]

Langkah-langkah drastik lagi pragmatik yang bakal dilakukan
1. delete post kat blog yang cerita pasal 'dia'
2. no more talking about 'dia'
3. BLOCK 'dia'
4. transform nickname kat fb jadi [hawa] yang asalnya [hawa bk]
5. cari balak..hahahha.. takde lar *aku takut lelaki*
6. da tak ley fikir da *nanti2 lar*



5 comments:

  1. hey sis tng la byk ag laki dlm dunia nih
    pompuan ta lemah k!
    :)

    ReplyDelete
  2. its okay, one day ull fine the one for you !

    ReplyDelete
  3. oni..ko tau x saper owangnyer'dia'?

    ReplyDelete
  4. hawa,jgn sdih okey!ak support ko ape2hal!

    maller~

    ReplyDelete