Thursday, August 16, 2012

Sepintar's Ramadhan

Asalammualaikum
nak cerita ni
walaupon cerita ni basi
HAHA
bagi aku benda ni antara memori aku kay?

so, cerita ni berlaku kat Sepintar
konon nak ingat zaman sekolah lah ni
aku bagi warning awal-awal
aku rindu Sepintar sebab suasana and kawan-kawan, bukan stress pasal study
HAHA
kat sinilah aku kenal orang maklumlah 5 tahun kan aku dok merempat kat Sepintar tu
kalau form 4 baru pon aku boleh cam semua 'benda'
maksud aku 'benda', baju kurung aku dah boleh hafal siapa punya tu
selipar, kasut sukan, baldi, toiletries, tuala mandi dan segalanya HAHA :D
(aku bukan stalker)
maklumlah muka tu je la bangun pagi tidur makan memang aku nampak muka tu jelahh
satu lagi aku ni memang jenis hafal semua benda :))

kalau pasal Ramadhan ni, nak bangun sahur memang liat lah
bangun okay, nak pergi Dewan Makan (DM) tu yang malas
kenapa??
sebabnya, kena complete tudung labuh, baju kurungg and stokin confirm WAJIB
bukan cam lelaki, kalau takder warden, t-shirt and kain pelekat plus selipar pon dorang belasah
dengan muka tak basuh, jalan pon mata separa tutup ;p
kalau aku pergi sahur pon entah berapa kali seminggu
tak mungkin tiap-tiap hari
ehh pernah dulu pecah rekod hampir setiap hari pergi sahur kat DM
itu pergi dengan kim, atiq and badak
kim jenis yang suka pergi sahur HAHAHA
badak sebelah dorm, atiq sebelah katil, memang dorang lah tukang kejut tak rasmi aku
bila bulan Ramadhan ni, badak tukang kejut aku, atiq tukang tolak-tolak badan aku
aku ni kejut senang, jenis cepat terjaga, tapi nak bangun katil tu MasyaAllah anak sapo ni??
kalau bulan Ramadhan ni dah tak kira geng dah pergi sahur macam pergi supper ke hapa
asal jumpa je kat dataran aspuri tu je, ha, ajaklah makan sesama
biasanya sahur ni, memang kuat sikit semangat batch rumah sukan
HAHA kenapa?
sebab bila bangun sahur tu gi cuci muka kat toilet, jumpa sesiapa 0610 ruby, time tu lah..

"weh ko gi sahur?"
"aah, napa? nak ikut?"
"nak nak"
"ha.. badak and atiq dah tunggu tu, cepat sikit "

masa ni lah, jumpa balau, mal, ara, jahan, yan, azi, oyt and sesapa lagi 0610 ruby
takpun suruh je dorang pergi dulu tak pun tutup mata kat tangga aspuri tunggu orang lain turun
samalah macam 0610 biru, kuning and hijau yang lain KOT
HAHA
lepas  tu bila terjumpa sesapa 0610 kat dataran aspuri lagilah ramai bilangannya
ada jugak mana-mana budak yang dah sahur, malamnya, HAHA
HAHA sebab takut tak bangun sahur, normal lah tu

bila bulan Ramadhan lah abah datang confirm suruh bawak roti gardenia nak buat sahur
macam-macam tunalah aku tibai dengan kawan-kawan
sampai sekarang aku rasa roti gardenia butterscotch sapu dengan tuna tu sedpa :')
kat matriks pon aku puasa makan ni tau,
jakun masa tu sebab tak sangka abah salah beli gardeni butterscotch
masa tu lah resipi baru dengan badak
aku ni tak suka makan benda pelik sangat HAHA
aku rasa dhaif sangat kot masa tu
HAHA
kalau tader roti gardenia, maggi lah aku cari
tapi maggi pon susah sebab water heater ruby tu gila banyak
belum lagi tersumbat
almaklumlah, yang guna bukan aku sorang je, ramai lagi
normal lah tuu
aku cerita pasal sahur ni je, HAHA
buka puasa cerita lain HAHA
kalau rajin taip lah ye..
cerita kat matriks pon lain :DD

2012 lah aku dapat puasa penuh dengan family, setelah sekian lama
aku merempat puasa 5 tahun kat Sepintar, 1 tahun kat matriks
puasa 6 tahun ni, aku tak dapat hafal bazaar ramadhan tauu
sekarang tiap-tiap hari aku pergi bazaar, aku dah kamceng dengan penjual kat bazaar tauu
HAHA nampak tak aku ramah? kononnya.. ;p
ok aku dah malas nak taip
nak pasang langsir
raya preparations is 40% DONE
WITHOUT along's help
ok aku geram!!

nota kaki lima untuk along :

Muhammad Adam yang tersayang intan payunggg, balik beli sangkar baru dan besar untuk hedgyy (hedgedog), plus, weh asal tak balik? pinggan mangkuk raya sapa nak basuh? ko busy kerja ke sengaja tanak balik?? penat ngokkk, plus lagi, mama nak gi JJ sapa nak bawak?? abah dah makin busyy nihhh, angah tak beli kasut raya lagii, nak gi JJ!! :'(


gambar masa iftar dengan 0610 :')
baby kata baju aku tak matching dengan shawl
tak matching itu fashionista, cewaahh ;p

* miss Sepintar's Ramadhan *

p/s : thanks bagi aku memories pahit manis masam masin kat Sepintar.
terima kasih sa puluh ratus juta billion zillion trilion 0610 :))


1 comment:

  1. hahah... btol kenangan pose time sekolah memang best..

    ReplyDelete