Sunday, February 27, 2011

you smile i smile :]



better to have loved and lost,than never loved at all





joyfulness keeps the heart and face young. a good laugh makes us better friends with ourselves and everybody around us




"Without you, there'd be no sun in my sky, there would be no love in my life, there'd be no world left of me,thanx my friends



Saturday, February 26, 2011

boleh LIKE dah :)

aku pon tatau aper yang aku tukar kat blog ni,sekadar tulisan je
terima kasih kat abang terchenta akhirnya dia buat juga apa yang aku suruh
terima kasih ALONG!!
ok untuk reader tegar blog ni,mulai hari nie kalau anda suka , gembira dengan apa yang aku tulis anda boleh LIKE!!
klik je benda bawah ni kay,,,

Be the first of your friends to like this.


sekian,terima kasih

p/s : perasan tak aku ubah design blog aku,sikit je,so lepas nie kalau anda reader nak LIKE boley,chatbox pon da ade da,aku semakin BARU nak maju :)

Friday, February 25, 2011

kenapa hensem sangat??

can't take my eyes off you
saya bukan stalker
pak cik google yang tunjuk gambar nie
bukan salah aku..
aku cuci mata jek

aku taknak mr hubby to be aku 6 pack sangat camni
takut plak aku tgok
agama ade
pandai tackle mama,abah and the rest of my family
sedap mata memandang
funny
ok lar kawen!!
*act,fyi i takut kawen*



apasal ko hensem sangat
nape ko kafir,kalau tak nak je aku kawen
just kidding
tatau nak wat post ape

p/s : tak dapat orang tgok gambar pon jadi lar,sekadar cuci mata k,yaww!!
tapi saya bukan fanatik+obses kay,nie salah seorang je..saya nak jadi pandai,success in my life first..cinta-cinta nanti dulu..*korea takper*
saya tunggu my mr. right in the future,a good one to guide me to be mrs. right wifey in the future for my hubby,eternal hubby i mean :)
Insya Allah

Wednesday, February 23, 2011

hiperbola excited

video

*korang tengok la perangai hodohs korang*
i miss u my friends
time machine please,i need u badly

Tuesday, February 22, 2011

ngokngek 0610 ruby



aku ingat bile kita semua susah payah berlatih tiap-tiap malam

:: watimang-watimang landok ::

::lagu anita sarawak lar ::

:: lagu Siti Nurhaliza - niramala kot ::

:: lagu ulit mayang ::

:: can mali can ::

tak boleh blah kim dengan 'aset'...
berlatih kat merah 4, Bilik Bacaan,
oyt dengan coreography dia yang mantop serta ngan penuh idea yang bernas
yan dengan oyt duet lagu anita sarawak
ada gak silap tarian kita..lawak bila tengok balik
yang pakai baju melayu kena lompat segala bagai
endingnya kita menang 2nd prize
i love RUBY
thanx gak kat kak naden yang record tarian nie

baju kurung baju melayu
hawa balau
leha reza
karimah nawarrah
najwa izyan
zarith badak
atiq irawani
leha malyanah


machine time please,i need you
* balau my lovely partner,i love u larr *


p/s : serius gelak gila bila tengok video nie balik..balau i ingat u punya tarian sampai sekarang yaww!!

takut


takut result SPM keluar


*aku takut*







Friday, February 18, 2011

big bang

aku tak minat sangat big bang
bagi aku lagu diorang tader yang boleh sentap hati aku
tapi aku minat members dalam group nie



yang ni g-dragon yang tekenal dengan perangai player
patut lar player sekali tengok muka
HOT STUFF
comel lar bagi aku



yang nie seung ri
die nie maknae kalau tak silap aku
aku tak details sangat big bang nie
aku tetiba tersuka die
comel auww



yang nie TOP
macam name kawan aku lak
aku suka mata tajam die
senyum dia gila
killer smile


penat aku mintak tolong uncle google cari gambar diorang
thanx uncle google
o.0

*seronok cuci mata*

Thursday, February 17, 2011

video


*ni namenyer tader kerja*
kehodohan + kesengalan zaman form 4
i miss 4JA 2009

p/s : kalau nak tgok video nie bolehlah anda pause lagu blog "music dumper" kat bawah key?
yaww

i hate you


i hope you hate me as much as i felt,like what you did to me past 2 years



i'm not a perfect girl just like you want, a girl that can fulfill your wish



*bye*

Tuesday, February 15, 2011

my wishlist


1.

HAPPINESS
kenapa kau aku nak benda nie??
aku suka happy
aku benci moody
aku nak family kawan-kawan aku,orang sekeliling aku happy
aku nak family aku happy selalu
i love abah,mama,along,ib,sarah and myself


2.

mp4 player SONY
mp4 nie memang aku nak dari tahun lepas lagi
benda nie toplist sebab aku da lama mengidam
harganya tak silap aku lar kan kalau yang 4GB RM499
mau botak kepala bapak aku nak belikan benda nie
mp4 nie memang MANTOP habish
kalau letak video memang clear habishh
aku tak boleh hidup tanpa muzik
AKU NAK


3.


DRIVING
kenapa aku wish benda nie??
aku nak bawak mama aku pergi tesco macam abang aku buat dulu
aku nak ganti abah kalau long journey (gilir-gilir bawak kereta)
aku nak bawak diri aku dan kawan-kawan aku jalan-jalan (macam abang aku)
aku nak gi tempat besh-besh
*aku saja ambik gambar nie sebab kawan2 aku selalu ejek aku 'gigi'*



4.


kamera DSLR Nikon D90
kenapa aku nak?
sebab nampak stylo
aku memang suka ambik gambar
bagi aku pictures had to be snap for keep memories
actually aku jealous tengok abang aku pakai kamera DSLR dia
AKU PON NAK


5.


SUPRA
shoes nie memang akan menampakkan stylo pada diri pemakai
lagi-lagi pakai skinny jeans yang menjadi kegilaan aku sekarang
aku tak kisah lar fake ke ori asal nampak bentuk supra
KALAU BOLEH NAK GAK

aku nak boleh??
*sape yang bagi or belanja aku wishlist nie aku muaxhh*

HB first love

entah aku tiba-tiba dikejutkan dengan deringan handphone alarm
kring...kring...(sebenarnya bunyi lain)
ade notes kat akunyer handphone..
reminder aku tertulis
'birthday chenta hatiku'
hahahah..aku terkejut gak..aku da tak nak ingat 'dia'
anyway

*happy birthday my first love*

Thursday, February 10, 2011

asyik i love you je aku ni


Fly me to the moon
Let me play among those stars
Let me see what spring is like
On jupiter and mars
In other words,hold my hand
In other words,baby kiss me
Fill my heart with song
Let me sing for ever more
You are all I long for
All I worship and adore
In other words, please be true
In other words
I love you

*aku sayang semua orang yang sayang aku*
i love you

Tuesday, February 8, 2011

Fly Me to the Moon by Jang Geun Suk



*i love you jang geun seuk *
*auww you kiss me,i'll kiss you back*
"muahhxxx"
gedik la pulak


p/s : kalau nak dengar lagu ni,boleh lar pause my blog's song

Sunday, February 6, 2011

bahaya couple??

apa perkara yg ber*manfaat* drpd ber*couple*:

1. seronok (dpt fitnah)

2. seronok (dpt dosa)

3. seronok (dpt geng dgn syaitan)

4. dpt meluahkan masalah..(Allah kan ada)

5. byk habis duit (lebih baik guna utk sedekah) , tak kurang juga yg habiskan duit beli prepaid dan bayar bil telefon yg melambung..

6. byk risau (takut awek kita org lain kebas.. berapa kali dah miss solat pasal dok asyik berdating tak pulak risau..)

7. byk termenung dan senyum sendiri (pasal ingat peristiwa riang dgn awek.. kita sbg muslim patutnya byk mengingatkan MATI yg boleh dtg bila2 masa..)

8. lebih mengutamakan awek drpd org lain (hidup dlm dunia sendiri, dia dan awek dia.. lain dah tak kisah..)

9. menepati masa dan janji (takut awek marah/sakit hati.. solat fardhu lewat tak takut pulak... )

10. lain2 lg yg memberikan faedah dlm menambah saham DOSA drpd PAHALA..

************************************

hasil drpd kajian terdapat beberapa sebab yg menyebabkan PENDORONG mengapa ber*couple* terjadi;

1. byk sek./pusat pengajian i.e. perempuan dan lelaki satu kelas tanpa ada usaha drpd pihak yg bertanggungjawab utk mengawal pencampuran ini supaya tidak bercanggah dhn syarak.

2. perkara ini sudah jadi kebiasaan maka didapati ada pendapat (tak tahu le dalil mana dia guna) mengatakan tak apa ber'couple' asalkan tak melanggar batas2 syarak.. nauzubillah.. pd pendapat mereka keluar buat date kat khalayak ramai, bukannya berduaan di tempat sunyi tak pegang tangan, jln pun tak rapat2 dan si awek tu pula pakai tudung... so tak pe la.. dosa pun sikit jer.. nanti dah kahwin settle dan taubat le.. saya bab ni yg payah nak jawab.. ada je alasan dia org utk melepaskan diri. org kata kalu dah nak buat tu memang mcm2 helah. kita nasihat kot sini dia corner kot lain. byk bersabar aje le dan teruskan usaha kita insyaAllah lama2 dia sedar le..

3. sudah menjadi naluru manusia ingin dibelai dan dikasih, maka sebab itu Allah jadikan lelaki dan perempuan ada tarikan mcm cas +ve dan -ve. hasil drpd didikan/pentarbiyahan islam yg tidak kukuh dr keluarga menyebabkan attraction between the charge can't be control to act in a much more appropriate manner.. maka terjadinya perhubungan (kawan2) sblm ada ikatan yg sah, dan ada setgh ibubapa dgn selamba kata "tak pe le.. dia org dah besor.. dah remaja, dah pandai fikir mana baik dan yg buruk .. bior le" . betul juga kata ibu bapa tersebut, patutnya kita dah besor, tahu le menilai yg mana baik dan buruk.. tapi tanggungjawab kedua ibubapa mendidik anak pun tak boleh diabaikan...

4. bertambahnya perempuan yg tidak menutup aurat, kalau tutup aurat pun aurat lain tak dijaga i.e. cara bergaul, bercakap.. maka ini membuka ruang pd lelaki2 utk memulakan projek mereka.. tak percaya pergi lepak (bukan lepak mcm Mat Lepakian.. lepak dgt tujuan utk mengambil iktibar..) kat KL (kat sini mcm2 jenis org boleh jumpa..) ada yg elok tutup aurat tapi bila bersembang.. tu dia, ketawa kalah lelaki.. lepas tu pandai cubit2 dan pukul2 pula tu.., lelaki apa lagi.. ada chance ni..

5. ramai perempuan semakin berani.. berani menghadapi cabaran utk jadi setanding dgn lelaki maka mereka pun goda le lelaki so dpt byk boyfriend.. mcm Mat Cintan dan Mat Bunga yg byk dpt awek..

6. ramai lelaki rasa bangga kalau ada awek, kalau tak ada awek maka mcm ada satu kekosongan dlm jiwa ... lebih2 lg kalau tgk member2 lain dia ada awek. faktor sekeliling memperngaruhu suasana.

7. lelaki cuba nak tunjuk pd lelaki lain yg dia tu pakar dlm bab tackle/meng'ayat' awek .. lelaki ni biasa le EGO.. ego tak kena tempat...

8. haaa... ni paling memalukan kaum lelaki.. lelaki ni cepat sgt PERASAN so dia pun naik semangat kacau awek. mula2 perasan yg awek tu minat kat dia (padahal tak minat pun), end up awek tu minat betul2.. ye le dah usaha sikit punya susah nak meng'ayat'/meng'tackle', awek tu pun accept le mat tu. ada juga awek yg manja (dah memang fitrah wanita begitu) sikit bila nak minta tolong maka lelaki akan terperasan yg awek tu minat kat dia maka akan try meng'ayat'. maka dianjurkan pd kaum hawa agar tidak menonjolkan sifat kemanjaan anda pada tempat yg tak kena. pd kaum adam pula, jgn le dok perasan cepat sgt..

9. ada kaitan dgn fakta ke-8... perempuan cepat sangat kesian bila tgk lelaki bersusah-payah utk dia. tolong nie tolong tu, tolong buat assingment ke sbg contoh. bila lelaki yg dok tolong tu 'ayat' sikit jer dgn mudah perempuan tersebut termakan kata2 manis lelaki tersebut.. yg lelaki tu pula tolong tak ikhlas, tu yg jadi mcm tu...

10. fakta yg ke-10 ni cukup sensitif pasal mereka (lelaki) ber'awek' disebabkan niat mereka cukup ikhlas dan jujur. tujuannya ialah utk kenal antara satu sama lain dan memahami satu sama lain.. ada ngam ke tak ngam ke sebelum berjanji utk hidup semati...

***************************

aku copy paste jer sebenarnya..act,aku bukan lar desperate sangat nak couple,aku ada prinsip sendiri lar,buat mereka yang kat luar yang tengah couple,aku pon tak de lar baik mane..aku nak ingatkan jer..aku tak kisah pasal korang tapi,hati-hati dalam kita berdua nanti ada pihak ketiga..take care y'all

*************************

prinsip aku
orang yang couple ni kurang kasih sayang ibu bapa,sebab tu dia mintak kasih syg kat orang lain (aku baca kat satu buku)

encek syafiq a.k.a encek dye
im sorry,can we be just friends?

p/s : nie pasal aku broken heart lar nie (encik 'dia')
*im getting better* ^ ^
lain kan 'dia' and 'dye'?

Saturday, February 5, 2011

Thursday, February 3, 2011

i'm hurting myself because i'm scared

ENCEK DYE
we're

and


but

im not enough perfect to be with you

can we be just friends?

saya takut benda lama jadi
*sorry encek dye*

Wednesday, February 2, 2011

That's Why (You Go Away) / Family Tree - Michael Learns To Rock (Live at...



Baby want you tell me why there is sadness in your eyes
I don't wanna say goodbye to you
Love is one big illusion I should try to forget
But there is something left in my head

You're the one who set it up
Now you're the one to make it stop
I'm the one who's feeling lost right now
Now you want me to forget every little thing you said
But there is something left in my head

* CHORUS : I won't forget the way you're kissing
The feelings so strong were lasting for so long
But I'm not the man your heart is missing
That's why you go away I know

You were never satisfied no matter how I tried
Now you wanna say goodbye to me
Love is one big illusion I should try to forget
But there is something left in my head

* REPEAT CHORUS

Sitting here all alone in the middle of nowhere
Don't know which way to go
There is so much to say now between us
There ain't so much for you
There ain't so much for me anymore

* REPEAT CHORUS



thanx auni izzati
*love this song*

p/s :
kalau nak dengar lagu nie
pause la music dumper aku :)

Tuesday, February 1, 2011

11 tahun kawan






Best Friend Forever
everlasting friendship
*hawa and anum*
*ily*

p/s :
nie aku lepak semalam 31 Jan 2011
semalam gi antar along sebab tu ariniyer entry
penat semalam :)